Trening og tilpassing

Trening og tilpassing

Å trene en SWH er  ikke enkelt. Det krever enormt med tålmodighet og kjærlighet. Suksess er avhengig av gjensidig respekt og god kommunikasjon. Dette skyldes først og fremst at en SWH er fri og selvstendig.  I motsetning til mange andre hunderaser gjør den  ting fordi den selv ser et poeng med det, og ikke nødvendigvis  fordi eieren  ønsker det. Du kan trene den til å sitte, ligge og komme til deg, osv. men den tredje gangen du gir en ordre har den mest sannsynlig gått lei. Saarloos Wolfhond er en inteligent rase som lett kan lære oppgaver om den vil. Den er dessuten flink til å klatre og grave for å komme til flokken sin.


Derfor er mentaltrening vel så viktig som fysisk trening. Å legge ut spor som den kan følge eller hjemme ting syns de ofte er spennende enten en god bit eller en gammel sko, jo værre det lukter jo bedre. Hunden bør ha en stor løpegård, og den bør ha en hundehus som hunden kan hoppe opp på og krype inn i. Heng gjerne et bildekk  i et tau der du kan gjemme ting. På denne måten kombineres fysiske og psykiske utfordringer til en viss grad. Selv om du har en stor gård er det likevel viktig at hunden får daglige turer for fysisk og mental stimulanse.  En halvtimes tur er ikke nok til å slite ut en SWH. Noen  har lykkes bra med snørekjøring, kickbike, spark og sykkel,  men ofte går de fort lei og stopper  opp etter kort tid.. En joggetur i terreng er supert, noen fungerer også godt med kløv! 


En ny hund i flokken eller i huset vil mest sannsynlig vise en del tegn på stress og usikkerhet på grunn av endringene den opplever. Det  er viktig å la hunden bli kjent med deg og omgivelsene på sine egne premisser. Noen vil oppleve at en hund knytter seg raskt til ett familiemedlem, og bruker lang tid på å blir fortrolig med andre. Se etter tegn på stress i kroppspråket og oppfør deg rolig og respektfullt. Tegn på stress kan være dempende signaler, skjelving, klynking, flukt, osv.